Ce saltele recomandă doctorii

Actualizat pe 21 septembrie, 2023 de Isabella

Există o mulțime de mărci și tipuri de saltele din care poți alege în zilele noastre, așa că poate fi greu să știi care este cea mai bună pentru tine.

Dar dacă ați putea obține opinia unui expert?

Se pare că medicii au adesea recomandări pentru cele mai bune saltele pentru diferite nevoi.

Iată ce saltele recomanda doctorii pentru persoanele cu alergii, dureri de spate, fibromialgie și multe altele.

Ce saltele recomanda doctorii

Dacă sunteți la fel ca majoritatea oamenilor, probabil că nu v-ați gândit niciodată prea mult la ce tip de saltea recomandă medicii. Dar când vine vorba de a avea un somn bun, patul tău este una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa ta.

Așa că, dacă sunteți în căutarea unei saltele noi, merită să ascultați de experți. Și, potrivit experților, există un singur tip de saltea care merită banii câștigați cu greu: o saltea ortopedică.

Saltelele ortopedice sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și sunt concepute pentru a-ți oferi confort și susținere maximă.

Acestea vin cu o garanție de lungă durată, așa că poți fi sigur că investiția ta va fi una bună.

Dacă sunteți în căutarea unei saltele noi, nu uitați să vă întrebați medicul dumneavoastră despre o saltea ortopedică. S-ar putea să fie cea mai bună decizie pe care o veți lua vreodată.

doctorii recomanda saltele ortopedice

Alegeți o saltea sănătoasă

Există o mulțime de opțiuni în ceea ce privește saltelele. Spumă, arcuri, latex, spumă cu memorie… cum ar trebui să știe cineva care este cea mai sănătoasă?

Ei bine, am făcut câteva cercetări și am descoperit că atât saltelele din latex, cât și cele din spumă cu memorie au proprietăți antimicrobiene excelente care le fac rezistente la mucegai, alergeni și acarieni – ceea ce le face o alegere ideală pentru persoanele care au alergii.

Dar dacă nu ești alergic la nimic (norocosule!), atunci eu zic să optezi pentru oricare dintre ele ți se pare mai confortabilă.

Alegeți o saltea sănătoasă

Ce fel saltele se folosesc în spitale?

Există o varietate de saltele folosite în spitale, în funcție de nevoile pacientului.

Saltelele din spumă cu memorie sunt adesea folosite pentru pacienții care prezintă riscul de a dezvolta ulcere sub presiune.

Saltelele cu gel sunt, de asemenea, folosite pentru pacienții cu risc de ulcere sub presiune, deoarece ajută la redistribuirea greutății pacientului și oferă suport.

Saltelele cu arcuri interioare sunt adesea folosite pentru pacienții care au nevoie de sprijin suplimentar, deoarece oferă fermitate și durabilitate.

Saltelele cu aer sunt, de asemenea, utilizate pentru pacienții care au nevoie de sprijin suplimentar, deoarece ajută la redistribuirea greutății pacientului.

Ce fel saltele se folosesc în spitale

Este sănătos sa dormiți pe o suprafață tare?

O saltea fermă este adesea considerată a fi cea mai bună opțiune pentru un somn bun. Și, deși s-ar putea să nu fie la fel de confortabilă ca și cum ai dormi pe un nor, există unele beneficii ale somnului pe o suprafață mai fermă.

Oasele absorb cea mai mare parte a presiunii, ceea ce înseamnă că există mai puțin stres asupra mușchilor, venelor și arterelor. Acest lucru poate îmbunătăți circulația și poate ajuta la prevenirea durerilor la nivelul mușchilor și articulațiilor.

O saltea fermă poate împiedica colapsul zonei lombare, ceea ce ar putea permite un aport mai mare de oxigen în timpul somnului.

Toxicitatea spumei cu memorie

În timp ce spuma cu memorie este sigură pentru a dormi pe ea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

Unele persoane pot fi sensibile la substanțele chimice folosite în spuma cu memorie, așa că este important să alegeți o saltea care este certificată.

Mirosul care vine cu spuma cu memorie se disipează adesea în câteva zile, dar dacă mirosul este deranjant, aerisirea saltelei timp de câteva ore în fiecare zi ar trebui să ajute.

Saltelele din spumă cu memorie sunt în general mai scumpe decât alte tipuri de saltele, așa că este important să comparați prețurile și caracteristicile înainte de a face o achiziție. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei saltele confortabile și de susținere, spuma cu memorie este o opțiune foarte bună.

Toxicitatea spumei cu memorie

Saltelele din spumă cu memorie afectează sănătatea?

Deși majoritatea oamenilor pot dormi confortabil pe spuma cu memorie, există unii care pot avea probleme de sănătate ca urmare. Una dintre problemele potențiale este că spuma cu memorie conține adesea substanțe chimice cunoscute sub numele de compuși organici volatili (COV), care se pot degaja în aer și pot provoca iritații respiratorii.

Spuma cu memorie este adesea fabricată cu materiale sintetice, cum ar fi poliuretanul, care poate fi o sursă de iritare a pielii pentru unele persoane.

Saltelele din spumă cu memorie sunt adesea mult mai dense decât saltelele tradiționale, ceea ce le poate face destul de călduroase pentru a dormi pe ele.

Prin urmare, persoanele care sunt sensibile la căldură pot deduce că spuma cu memorie nu este cea mai bună opțiune pentru ele.

Cele mai bune saltele pentru oamenii în vârstă

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, corpul lor trece prin multe schimbări. Mușchii și articulațiile se înăspresc, pielea devine mai subțire și mai puțin elastică, iar oasele pot deveni mai fragile. Aceste schimbări pot face dificilă obținerea unui somn bun pe o saltea tradițională.

Cele mai bune saltele pentru oamenii în vârstă

În schimb, persoanele în vârstă pot avea nevoie de o saltea care să ofere o atenuare excelentă a presiunii, pentru a reduce durerea în zone cheie precum umerii, șoldurile și spatele.

O saltea cu o fermitate medie este de obicei cea mai bună opțiune pentru persoanele în vârstă, deoarece oferă nivelul potrivit de susținere fără a se simți prea tare sau prea moale.

Persoanele în vârstă ar putea dori să ia în considerare o saltea cu caracteristici cum ar fi gelul de răcire sau spuma cu memorie pentru a rămâne confortabilă pe tot parcursul nopții, precum si o mărime suficienta, cum ar fi o saltea 160×200.

Lasă un comentariu