Cea mai bună saltea din spumă cu memorie 160×200

Actualizat pe 3 octombrie, 2023 de Isabella

Saltelele din spumă cu memorie au revoluționat modul în care dormim, oferind un confort și o susținere de neegalat. Cu nenumărate opțiuni disponibile pe piață, alegerea celei potrivite poate fi o sarcină dificilă. Acest ghid detaliat își propune să simplifice această alegere și să vă recomandăm cea mai bună saltea din spumă cu memorie 160×200.

Cea mai bună saltea din spumă cu memorie 160×200 – Top 5

1. Saltea ortopedică PREVI Argan Memory Aquagel Air-Fresh Comfort Memory, 160x200x22 cm

Cea mai bună saltea spumă cu memorie 160x200 - Saltea ortopedică PREVI Argan Memory Aquagel Air-Fresh Comfort Memory

Această saltea ortopedică premium combină inovația cu tradiția pentru a oferi un somn de calitate excepțională. Cu un strat superior din Memory Foam Aquagel AirFresh și un strat inferior din spumă poliuretanică HD-High Resilience, această saltea garantează un echilibru perfect între confort și susținere.

Caracteristici de top:

 • Stratul Aquagel: Aceasta este o tehnologie de vârf ce asigură o reglare termică optimă. Astfel, veți avea parte de un pat cald în timpul iernii și răcoros în timpul verii, datorită proprietăților speciale de reglare a temperaturii oferite de Memory Foam cu insertie de gel.
 • Fibre speciale cu ulei de Argan: Acestea sunt recunoscute pentru beneficiile lor anti-îmbătrânire și nutritive. Dormind pe această saltea, nu numai că vă odihniți, dar vă și hrăniți pielea, beneficiind de efectele regenerative ale uleiului de argan.
 • 7 zone de confort: Indiferent de poziția în care dormiți, salteaua se adaptează perfect formei corpului, oferind susținere zonelor cheie și reducând presiunea pe articulații și coloană.
 • Protecție împotriva undelor electromagnetice: Datorită fibrei de carbon antistatice, această saltea protejează împotriva undelor electromagnetice, asigurând un mediu de somn sănătos.

Pentru cei care suferă de dureri ale articulațiilor sau ale spatelui, aceasta saltea este o alegere ideală. Datorită structurii sale superortopedice, reduce punctele de presiune și oferă un suport optim pentru coloana vertebrală.

În ceea ce privește întreținerea, aceasta saltea necesită atenție minimă. Este recomandat să o aspirați periodic, să folosiți o protecție impermeabilă și să o întoarceți o dată la trei luni pentru uzură uniformă. Dacă salteaua este livrată rulată, lăsați-o să se extindă timp de 48 de ore pentru a reveni la forma inițială.

Fie că sunteți în căutarea unei saltele care să vă ofere un somn liniștit sau doriți să investiți în sănătatea și confortul dumneavoastră pe termen lung, aceasta saltea ortopedică PREVI este alegerea ideală.

2. Saltea ortopedică BEST SLEEP Waves, 160x200x25cm

Saltea spuma cu memorie ortopedică BEST SLEEP Waves

Dacă doriți un echilibru ideal între modernitate, confort și inovație, atunci salteaua ortopedică BEST SLEEP Waves este alegerea perfectă pentru dumneavoastră. Combinând tehnologia avansată cu designul ergonomic, această saltea promite să transforme fiecare noapte într-o experiență de somn revitalizantă.

Structura și Caracteristici:

 • 7 Zone de Confort: Cu un strat impresionant de spumă BEST CELL 25D de 21 cm, această saltea este împărțită în 7 zone de confort distincte, asigurând o susținere optimă pentru fiecare parte a corpului. Aceasta este completată de un strat luxuriant de spumă de memorie BEST CELL 50D, care se adaptează perfect formei corpului, menținând curbura naturală a coloanei.
 • Material Hipoalergenic: Pielea dumneavoastră va beneficia de protecție împotriva alergiilor, garantându-vă un mediu de somn sigur și sănătos.
 • Husa Premium: Acoperită de o husă de tricot de calitate superioară, salteaua WAVES permite o circulație excelentă a aerului și reglarea temperaturii corporale. Aceasta husă oferă nu doar confort, ci și o protecție anti-acarieni și anti-microbi, conform standardului Oeko-Tex Standard 100.

Pentru cine este potrivită?

Salteaua ortopedică Waves este special concepută pentru persoanele care suferă de dureri de spate sau articulare. Tehnologia sa avansată și designul ergonomic îi permite să ofere un suport adecvat, reducând tensiunile și presiunile asupra corpului. În funcție de greutatea dumneavoastră, aceasta saltea poate oferi nivelul potrivit de fermitate, oferind astfel un somn odihnitor și liniștit.

Recomandări:

Dacă aveți o greutate între 50 kg și 90 kg și doriți o saltea care să vă ofere o poziție corectă în timpul somnului, să vă sprijine adecvat coloana vertebrală și articulațiile și să minimizeze durerile de spate, aceasta saltea este soluția ideală pentru dumneavoastră. Mai mult, este recomandată de specialiști și doctori ortopezi, fiind o alegere excelentă pentru sănătatea și confortul dumneavoastră pe termen lung.

În concluzie, salteaua ortopedică BEST SLEEP Waves reprezintă combinația perfectă de tehnologie, confort și design. Fabricată în România, aceasta saltea promite să vă ofere nenumărate nopți de somn odihnitor și regenerant.

3. Saltea Ortopedica, SleepLine BioGreen Memory, 160x200x20cm

SleepLine BioGreen Memory

Dacă sunteți în căutarea unui echilibru între inovație, durabilitate și confort suprem, salteaua SleepLine BioGreen Memory este alegerea potrivită. Rezultatul a doi ani de cercetare intensivă, acest produs combină cele mai avansate tehnologii cu feedback-ul clienților pentru a asigura o experiență de somn incomparabilă.

Caracteristici cheie:

 • Spuma Poliuretanică BioGreen: Acest strat de 15 cm formează baza saltelei și este tratat cu ingrediente organice speciale pentru a oferi un mediu proaspăt și uscat. Această spumă de înaltă densitate oferă o susținere perfectă, garantând o postură corectă a corpului în timpul somnului.
 • Spuma Memory Hi-Tech: Cu o grosime de 5 cm, acest strat superioar de spumă se mulează perfect pe corp, oferind confort și susținere optimă. Aceasta spumă avansată oferă beneficii terapeutice, eliberând tensiunile și asigurând o poziție corectă a coloanei vertebrale.
 • Husa cu Ioni de Argint: Această husă de tricot premium este impregnată cu ioni de argint, oferind proprietăți antimicrobiene excepționale. Nu numai că vă protejează împotriva bacteriilor și mucegaiului, dar reglează și temperatura corpului, garantând un somn confortabil și odihnitor.
 • 7 Zone de Confort: Proiectată pentru a oferi o distribuție uniformă a greutății și a presiunii, această saltea se adaptează perfect la forma corpului, oferind susținere optimă pentru toate zonele cheie, indiferent de greutatea și poziția dumneavoastră în timpul somnului.

Pentru cine este potrivită?

Indiferent dacă sunteți o persoană activă care se confruntă cu dureri musculare sau doriți pur și simplu o saltea care să vă ofere un somn odihnitor, SleepLine BioGreen Memory este soluția. Recomandată în special pentru persoanele cu o greutate de până la 120 kg, aceasta saltea se adaptează nevoilor dumneavoastră, oferind un echilibru perfect între fermitate și confort.

Instrucțiuni de utilizare:

Salteaua este livrată rulată și vidată pentru un transport mai ușor. După plasarea ei în locația dorită, desfaceți cu atenție folia de protecție și lăsați salteaua să revină la forma sa inițială timp de cel puțin 12 ore. În acest timp, materialele vor „respira” și se vor adapta perfect noii locații.

În concluzie, salteaua ortopedică SleepLine BioGreen Memory reprezintă un pas înainte în tehnologia somnului, oferind un echilibru perfect între inovație, durabilitate și confort. Fabricată cu mândrie în România, aceasta saltea este gata să vă ofere nopți de somn liniștite și odihnitoare.

4. Saltea Ortopedica, SleepLine TrioFlex, 160x200x18cm

SleepLine TrioFlex

Dacă sunteți în căutarea unei saltele care combină cele mai avansate tehnologii cu design-ul ergonomic, salteaua SleepLine TrioFlex este soluția ideală. Cu o compoziție triplă de spumă, această saltea asigură un echilibru perfect între elasticitate și rigiditate, promițând un somn odihnitor și revigorant.

Caracteristici cheie:

 • Trio de Spume: Salteaua TrioFlex combină trei tipuri de spume pentru a oferi un confort maxim:
  1. Spuma Poliuretanică High Resilience: Această spumă ultra-resilientă de 3 cm oferă un suport excelent și elasticitate, asigurând adaptabilitate perfectă la forma corpului.
  2. Spuma Memory Hi-Tech: Cu o grosime de 2 cm, această spumă avansată se adaptează temperaturii corpului, oferind o eliberare a tensiunilor și un suport terapeutic.
  3. Spuma Poliuretanică Elastică: Formând baza saltelei cu o grosime de 13 cm, aceasta spumă asigură un suport ortopedic corect, permițând o relaxare completă a muschilor și coloanei vertebrale.
 • Husa Premium: Salteaua este acoperită cu o husă din tricot de înaltă calitate, care oferă nu doar o senzație plăcută la atingere, ci și o aerisire excelentă, protecție anti-alergică și anti-bacteriană. Această husă este detasabilă și poate fi spălată cu ușurință la o temperatură de 30 de grade Celsius.

De ce SleepLine TrioFlex?

Această saltea a fost concepută după ani de cercetare și feedback de la clienți, trecând prin numeroase prototipuri pentru a ajunge la perfecțiune. Astfel, fiecare componentă a fost aleasă pentru a asigura o adaptabilitate perfectă la corp și pentru a diminua orice disconfort sau dureri. Combinând proprietățile ortopedice cu cele ale spumei de memorie și a spumei elastice, TrioFlex oferă un mediu ideal pentru un somn odihnitor.

Instrucțiuni de utilizare:

Salteaua este livrată rulată și vidată pentru o manipulare și transport facil. Odată ajunsă la destinație, este suficient să o desfaceți cu grijă din ambalaj, să o așezați pe pat și să așteptați minimum 6 ore pentru ca aceasta să revină la forma sa inițială.

În concluzie, salteaua ortopedică SleepLine TrioFlex reprezintă culmea inovației în tehnologia somnului, oferind un echilibru perfect între suport, confort și durabilitate. Fabricată cu mândrie în România, aceasta saltea promite să vă ofere nopți de somn liniștite și odihnitoare.

5. Saltea de pat Ortopedica, Ortopedicus®, Silver Memory, 200x160x21 cm

Saltea din spuma cu memorie de pat Ortopedica

Descoperiți salteaua Ortopedica, Memory HD 15+5, Ioni de Argint, de la Ortopedicus®, o inovație în domeniul somnului sănătos și confortabil. Dacă căutați o saltea care să vă ofere suportul necesar și să se muleze perfect pe conturul corpului dumneavoastră, aceasta este alegerea ideală.

De ce această saltea?

 1. Confort suprem: Cu trei straturi de spumă, această saltea oferă un echilibru perfect între suport și confort.
 2. Soluție pentru durerile de spate: Salteaua a fost concepută astfel încât să diminueze durerile de spate și să asigure o postură corectă în timpul somnului.
 3. Tehnologii avansate: Utilizează tehnologii inovatoare, cum ar fi Grün Tech® și Memory Foam HD®, pentru a asigura o calitate superioară.
 4. Ioni de argint: Husa saltelei este impregnată cu ioni de argint, oferind astfel proprietăți antibacteriene și creând un mediu de somn sănătos.
 5. Husa de calitate: Husa detasabilă și lavabilă la 30°C este matlasată, oferind o senzație plăcută la atingere și protejând salteaua.
 6. Design ergonomic: Salteaua este proiectată să ofere suport optim pentru cele cinci zone esențiale ale corpului: cap, umeri, coloană, bazin și picioare.
 7. Fără arcuri: Acest design modern exclude utilizarea arcurilor, eliminând astfel orice puncte de presiune.
 8. Recomandări: Potrivită pentru toate tipurile de somn, această saltea este ideală pentru cuplurile cu nevoi diferite. Este nerecomandată persoanelor cu vârsta peste 50 de ani.
 9. Durabilitate și garanție: Salteaua Ortopedicus Silver Memory 15+5 vine cu o garanție extinsă de 84 de luni, asigurându-vă astfel de durabilitatea și calitatea produsului.

Instrucțiuni de întreținere:

 • Folosiți o protecție de saltea pentru a preveni transpirația și pentru a menține salteaua curată.
 • Aerisiți periodic salteaua pentru a preveni acumularea de umezeală și dezvoltarea acarienilor.
 • Este recomandată rotirea și întoarcerea saltelei periodic pentru a preveni deformările și pentru a menține confortul.
 • Curățați periodic salteaua cu un aspirator pentru a îndepărta praful și acarienii.

Fiecare detaliu al saltelei Ortopedica, Memory HD 15+5, Ioni de Argint de la Ortopedicus® a fost gândit pentru a oferi un somn liniștit și odihnitor. Cu o combinație de tehnologii avansate și materiale de calitate, aceasta saltea promite un confort inegalabil și o durabilitate impresionantă. Fabricată în Uniunea Europeană, această saltea redefinește standardele de calitate în domeniul saltelelor ortopedice.


Ce este spuma de memorie

Spuma cu memorie, concepută inițial pentru scaunele de avion NASA în anii 1960, este fabricată din material viscoelastic. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a distribui greutatea corpului în mod egal și de a se adapta la forma corpului. Această caracteristică unică oferă atât susținere, cât și confort, ceea ce o face o alegere populară pentru saltele.

De-a lungul anilor, spuma cu memorie a evoluat, producătorii introducând diferite tipuri de materiale care nu mai sunt atât de toxice, cu celule deschise și cu infuzie de gel. Fiecare tip oferă beneficii distincte, răspunzând unor preferințe și nevoi de somn diferite.

ce este spuma cu memorie

Beneficiile saltelelor din spumă de memorie

Saltelele din spumă cu memorie sunt renumite pentru proprietățile lor de eliberare a presiunii. Acestea se mulează pe corp, asigurând o distribuție uniformă a greutății și reducând punctele de presiune. Acest lucru este deosebit de benefic pentru cei cu dureri cronice sau probleme articulare.

Saltelele din spumă cu memorie excelează în izolarea mișcărilor. Dacă împărțiți patul cu un partener, este mai puțin probabil ca mișcările acestuia să vă perturbe somnul. Această caracteristică este un avantaj pentru persoanele cu somn ușor, care sunt trezite ușor de mișcare.

Beneficiile saltelelor din spumă de memorie

Alegerea fermității potrivite

Fermitatea unei saltele din spumă cu memorie este primordială pentru a asigura un somn bun. În general, saltelele vin cu o clasificare moale, medie sau fermă. Cu toate acestea, mediu al unui producător poate fi fermitatea altuia. Poziția dvs. de dormit joacă un rol important în determinarea fermității potrivite. De exemplu, cei care dorm pe o parte ar putea prefera o saltea mai moale, în timp ce cei care dorm pe spate sau pe burtă ar putea opta pentru o saltea medie spre fermă.

Luați în considerare preferințele și nevoile individuale. Persoanele mai mari ar putea beneficia de o saltea mai fermă, în timp ce cei cu un cadru mai mic ar putea găsi confort într-o opțiune mai moale.

Alegerea fermității potrivite

Factori de luat în considerare când cumperi o saltea din spumă cu memorie

Reglarea temperaturii

În timp ce spuma de memorie oferă un confort de neegalat, este cunoscută pentru faptul că reține căldura. Însă, progresele în tehnologie au dus la dezvoltarea saltelelor din spumă cu memorie cu răcire. Acestea încorporează adesea gel, cupru sau alți agenți de răcire pentru a regla temperatura și a asigura un mediu de somn confortabil.

Grosimea și densitatea

Grosimea și densitatea unei saltele din spumă cu memorie joacă un rol esențial în determinarea confortului și longevității acesteia. O saltea mai groasă oferă adesea un suport mai bun, în special pentru persoanele mai grele. Densitatea, pe de altă parte, afectează durabilitatea saltelei și nivelul de suport al acesteia. Spumele cu densitate mare tind să fie mai durabile, dar s-ar putea să se simtă mai ferme.

Preț și garanție

Saltelele din spumă cu memorie vin într-o gamă largă de prețuri. Deși este tentant să optezi pentru opțiuni mai ieftine, este esențial să iei în considerare calitatea, durabilitatea și garanția saltelei. Investiția într-o saltea de bună calitate poate asigura ani de zile de somn confortabil.

Garanțiile variază în funcție de producători. În timp ce unii oferă o garanție de un an, alții oferă garanții extinse care se întind până la 25 de ani. Este esențial să citiți informațiile „scrise cu litere mici” pentru a înțelege ce este acoperit și pentru a vă asigura liniștea.

Concluzie

Saltelele din spumă cu memorie oferă un amestec unic de confort și susținere, asigurând un somn odihnitor. Indiferent dacă dormiți pe o parte, pe spate sau undeva la mijloc, există o saltea din spumă cu memorie adaptată nevoilor dumneavoastră. Luând în considerare factori precum fermitatea, reglarea temperaturii și prețul, puteți găsi salteaua perfectă pentru a vă lăsa să vă plimbați în țara viselor.

Lasă un comentariu