Cum sa scapi de sforăit cu ajutorul saltelei

Actualizat pe 21 septembrie, 2023 de Isabella

Potrivit Fundației Naționale a Somnului, aproximativ 45% dintre adulți sforăie ocazional și 25% sforăie în mod regulat.

Sforăitul este o problemă frecventă care vă poate perturba somnul dumneavoastră și pe cel al celor din jur.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a scăpa de sforăit, luați în considerare utilizarea unei saltele concepute pentru a reduce sau elimina sforăitul.

În acest articol, vom discuta despre modul în care saltelele pot ajuta la reducerea sau oprirea sforăitului și vom oferi sfaturi despre cum să alegeți salteaua potrivită pentru dvs.

De ce sforăim?

Sforăitul apare atunci când structurile căilor respiratorii superioare încep să vibreze în timp ce inspirați în timpul somnului.

Fiecare parte a căilor respiratorii căreia îi lipsește cartilajul are potențialul de a vibra și de a provoca sforăitul. Părțile corpului care vibrează includ limba, amigdalele și multe alte zone ale corpului care se află de-a lungul căilor respiratorii. Atunci când aceste părți ale corpului vibrează, ele creează un zgomot puternic care poate fi auzit de alte persoane din apropiere.

În unele cazuri, sforăitul poate fi atât de puternic încât poate chiar să trezească persoana care sforăie!

Există mulți factori diferiți care pot contribui la sforăit, inclusiv obezitatea, consumul de alcool, fumatul, poziția de somn și multe altele.

Dacă sunteți îngrijorat de sforăitul dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele tratamente.

De ce sforăim

Cum să scapi de sforăit cu ajutorul saltelei

Oamenii nu își dau seama de importanța unui somn bun până când nu se confruntă cu consecințele unui somn prost. Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale unui somn prost este sforăitul.

Deși poate părea o neplăcere minoră, sforăitul poate fi, de fapt, un semn al unei afecțiuni de sănătate subiacente. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să reduceți sforăitul, iar unul dintre ele este să alegeți salteaua potrivită.

O saltea care vă susține coloana vertebrală poate ajuta la menținerea gâtului și a gâtului aliniat, ceea ce poate reduce sau chiar elimina sforăitul.

O saltea realizată din materiale hipoalergenice va descuraja acarienii și va preveni mucegaiul și mucegaiul, ambele putând declanșa sforăitul.

Cum să scapi de sforăit cu ajutorul saltelei

Mărimea contează?

Alegând o saltea bună 160×200 poate ajuta la reducerea sforăitului prin faptul că oferă mai mult spațiu pentru ca cel care doarme să se miște.

Pe lângă o saltea bună, mai sunt câteva lucruri pe care le puteți face.

Există unele dovezi că ridicarea capului patului poate ajuta la reducerea sau chiar la eliminarea sforăitului.

Sforăitul apare atunci când există o obstrucție sau o compresie a căilor respiratorii, care poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv obezitatea, alergiile și chiar poziția de dormit. Ridicarea capului în timpul somnului poate ajuta la reducerea presiunii asupra căilor respiratorii și la îmbunătățirea fluxului de aer, ceea ce duce la mai puțin sforăit.

Persoanele care sforăie au adesea colaps faringian, ceea ce înseamnă că țesuturile din spatele gâtului se prăbușesc în timpul somnului. Acest lucru poate fi, de asemenea, ameliorat prin ridicarea capului în timpul somnului.

Există o varietate de moduri de a ridica capul patului, inclusiv prin utilizarea pernelor sau a inserțiilor speciale pentru saltele.

Dacă bănuiți că sforăitul dumneavoastră este cauzat de obstrucția sau comprimarea căilor respiratorii, discutați cu medicul dumneavoastră dacă ridicarea capului patului ar putea fi o soluție utilă.

O saltea din spumă cu memorie te poate ajuta împotriva sforăitului

Spuma cu memorie ajută la sforăit?

Cei mai mulți oameni ar spune că da, deoarece având o fermitate potrivită a saltelei dumneavoastră poate îmbunătăți fluxul de aer și reduce sforăitul.

O saltea prea moale poate contribui la sforăit prin faptul că vă lasă capul să se scufunde prea mult, ceea ce face ca limba și palatul moale să se prăbușească și să blocheze căile respiratorii.

Acesta este motivul pentru care o saltea mai fermă este adesea recomandată persoanelor care sforăie. Saltelele din spumă cu memorie sunt deosebit de bune pentru a oferi cantitatea potrivită de susținere, deoarece se mulează pe corpul dumneavoastră, fiind în același timp suficient de ferme pentru a vă menține căile respiratorii deschise.

O saltea din spumă cu memorie te poate ajuta împotriva sforăitului

Evitați să folosiți o saltea prea moale

Există o mulțime de lucruri care pot cauza sforăitul, de la dormitul pe spate până la alergii. Dar unul dintre cei mai mari infractori este o saltea care este prea moale.

Atunci când dormi pe o suprafață prea moale, capul tău se poate scufunda prea mult, ceea ce face ca limba să blocheze căile respiratorii. Acest lucru are ca rezultat vibrațiile pe care le cunoaștem sub numele de sforăit.

O saltea mai fermă împiedică acest lucru să se întâmple, menținându-vă capul și gâtul în aliniere.

Ca un bonus suplimentar, aceasta oferă, de asemenea, un sprijin mai bun pentru spate și șolduri, astfel încât este mai puțin probabil să vă răsuciți și să vă întoarceți pe parcursul nopții.

Evitați să folosiți o saltea prea moale

Concluzie

Sforăitul este o problemă atât de comună încât mulți oameni îl acceptă ca parte a vieții lor, fără să realizeze că ar putea exista o soluție. Poate fi frustrant să te confrunți cu sforăitul, deoarece acesta afectează nu numai persoana care sforăie, ci și pe oricine altcineva din cameră care încearcă să doarmă.

Dacă pe tine sau pe cineva drag te ține treaz în mod constant din cauza sforăitului, acest lucru poate duce la oboseală și iritabilitate în timpul zilei. Din fericire, există câteva lucruri care pot fi făcute pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea sforăitului.

Aruncând o privire la rutina de noapte, la obiceiurile de somn și la mediul înconjurător vă poate oferi câteva indicii despre ceea ce cauzează sforăitul și despre cum să îl remediați.

Există, de asemenea, unele produse de pe piață care pot ajuta în cazul sforăitului. Cu puțin efort, puteți în sfârșit să aveți parte de un somn bun și să spuneți adio acelor nopți frustrante.

Lasă un comentariu