Cum scoți mirosul din saltele

Actualizat pe 21 septembrie, 2023 de Isabella

După cum știm cu toții, nimic nu se compară cu senzația unei saltele proaspete. Cu toate acestea, chiar și cele mai bune saltele pot începe să miroasă după un timp, indiferent de tipul acestora, sau de mărimea lor indiferent că vorbim despre o saltea 160×200 sau alte mărimi.

În acest articol, vă vom împărtăși câteva sfaturi despre cum scoți mirosul din saltele.

Deci, dacă salteaua ta începe să miroasă urat, continuă să citești.

Cum scoți mirosul din saltele

Când vine vorba de îndepărtarea mirosurilor de pe saltea, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai eficiente ingrediente. Pentru cele mai bune rezultate, întindeți un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafață a saltelei. Dacă o anumită zonă miroase mai puternic, puteți folosi un strat ceva mai gros de bicarbonat de sodiu.

Lăsați bicarbonatul de sodiu să stea câteva ore, apoi aspirați.

Este posibil să fie nevoie să repetați procesul de mai multe ori pentru a elimina complet mirosul.

Cum scoți mirosul din saltele

Cum împrospătați salteaua fără bicarbonat de sodiu

Dacă ați avut vreodată un accident pe saltea, știți cât de dificil poate fi să îndepărtați pata și mirosul rezultat. Și, deși există o varietate de produse pe piață care pretind că pot dezodoriza o saltea, multe dintre ele conțin substanțe chimice dăunătoare.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural comun pentru mirosurile neplăcute, dar poate fi dificil de aplicat uniform pe o suprafață mare precum salteaua. Din fericire, există o modalitate ușoară și eficientă de a elimina petele și mirosurile de pe saltea fără a recurge la substanțe chimice dure: oțetul.

Într-o sticlă cu pulverizator, amestecați o soluție din două părți de apă rece, o parte de oțet și o cantitate mică de detergent de rufe.

Pulverizați pata cu generozitate – nu vă fie teamă să o înmuiați cu adevărat! Apoi, lăsați salteaua să se usuce la aer într-o cameră bine ventilată. Mirosul de oțet se va disipa pe măsură ce salteaua se usucă, lăsându-vă cu o saltea curată și cu miros proaspăt.

Cum scoți mirosul din saltele cu otet

De ce miroase salteaua nouă

Dacă ați observat vreodată un miros neplăcut atunci când despachetați pentru prima dată o saltea nouă, nu sunteți singurul.

Acest miros este cauzat de compușii organici volatili (COV) care sunt eliberați în aer. COV provin în principal din spuma și elementele adezive ale saltelei. Compoziția chimică exactă a COV care emană de la o saltea variază de la o saltea la alta, dar teste independente au arătat că aceștia pot include benzen, toluen, clorofluorocarburi (CFC) și formaldehidă.

Aceste substanțe chimice pot fi dăunătoare pentru sănătate, provocând dureri de cap, amețeli, greață.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce expunerea la aceste vapori.

  1. asigurați-vă că ventilați camera în care se află salteaua dumneavoastră. Deschideți o fereastră sau porniți un ventilator pentru a ajuta la circulația aerului.
  2. lăsați salteaua să se aerisească timp de câteva zile înainte de a o folosi.
  3. luați în considerare utilizarea unei huse de saltea organice, care va crea o barieră suplimentară între dumneavoastră și COV-uri.

De ce miroase salteaua nouă

Cum puteți să dezinfectați o saltea

O saltea curată este crucială pentru un somn bun. Nu numai că va fi mai confortabilă, dar vei fi, de asemenea, mai puțin probabil să ajungi să te alegi cu ploșnițe de pat sau alți dăunători.

Din nefericire, saltelele ortopedice se cunosc ca fiind dificil de curățat.

Dar există câteva metode simple care vă pot ajuta să dezinfectați salteaua și să o păstrați ca nouă.

Curățarea cu aburi este o modalitate excelentă de a vă curăța salteaua în profunzime, iar bicarbonatul de sodiu poate ajuta la eliminarea oricăror mirosuri persistente.

Pentru un nivel suplimentar de protecție, puteți folosi, de asemenea, un spray antibacterian pe suprafața saltelei.

Asigurați-vă doar că lăsați salteaua să se usuce complet înainte de a face patul.

Cum puteți să dezinfectați o saltea

Cum elimini mirosul de transpirație din saltea

Tocmai ti-ai cumpărat o saltea noua 160×200, mărimea perfectă, stai întins în pat, încercând să te simți confortabil, când, deodată, observi o pată umedă acolo unde tocmai stăteai întins. Și apoi îți dai seama că întreaga saltea începe să miroasă a transpirație.

Cum elimini mirosul de transpirație din saltea

Dacă ați experimentat vreodată acest lucru, știți că poate fi greu să eliminați mirosul de transpirație de pe o saltea din spumă cu memorie. Dar nu disperați – este posibil să eliminați mirosul și să vă păstrați salteaua cu aspect și miros proaspăt.

O modalitate de a elimina mirosul de transpirație de pe o saltea din spumă cu memorie este să o pulverizați cu o soluție de oțet și apă. Pur și simplu amestecați aceste două ingrediente într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați ușor întreaga saltea. Apoi, așezați salteaua afară, la soare sau într-o cameră bine ventilată, pentru ca aceasta să se usuce complet.

O altă opțiune pentru îndepărtarea mirosurilor de transpirație este să folosiți bicarbonat de sodiu. Pur și simplu presărați bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafață a saltelei și lăsați să stea câteva ore înainte de a o aspira. Bicarbonatul de sodiu este un absorbant natural de mirosuri și poate ajuta la neutralizarea mirosului de transpirație

Lasă un comentariu