Tipuri de saltele

Actualizat pe 21 septembrie, 2023 de Isabella

Există multe tipuri de saltele diferite pe piață în zilele noastre.

De la spumă cu memorie la cele cu arcuri, poate fi greu să te decizi care este cea mai potrivită pentru tine.

În acest articol, vom prezenta diferitele tipuri de saltele și ce beneficii oferă fiecare tip.

Vom risipi unele dintre miturile despre anumite tipuri de saltele, astfel încât să puteți lua o decizie informată atunci când vă cumpărați următoarea saltea.

Tipuri de saltele

Când vine vorba de alegerea unei saltele, există o mulțime de factori de luat în considerare. Dar una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei este ce tip de saltea îți dorești.

Tipul de saltea pe care îl alegi va determina multe despre experiența ta de somn, inclusiv nivelul de confort, suport și chiar reglarea temperaturii.

Fiecare tip are propriul set unic de beneficii, așa că este important să o alegeți pe cea care vi se potrivește.

Saltele tradiționale cu arcuri

O saltea tradițională cu arcuri este un tip de saltea care folosește arcuri elicoidale pentru a susține persoana care doarme.

Arcurile sunt de obicei aranjate într-un model de grilă și sunt toate conectate împreună, astfel încât să se miște ca o singură unitate. Acest lucru oferă un nivel ridicat de susținere a spatelui și a coloanei vertebrale.

Saltelele cu arcuri tradiționale sunt foarte accesibile, ceea ce le face o opțiune bună pentru cumpărătorii cu buget limitat.

Cu toate acestea, ele nu sunt ideale pentru cei care dorm pe o parte, deoarece arcurile pot provoca puncte de presiune.

Persoanele care suferă de dureri de spate pot considera că o saltea tradițională cu arcuri le agravează afecțiunea.

tipuri de saltele cu arcuri


Saltele cu arcuri împachetate individual

Dacă sunteți în căutarea unei saltele care să vă ofere un somn bun, o saltea cu arcuri împachetate individual poate fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Acest tip de saltele sunt realizate cu arcuri spiralate înfășurate individual care se mișcă independent, oferind suport și confort atât pentru cei care dorm pe spate, cât și pentru cei care dorm pe burtă.

Sunt ideale pentru cupluri, deoarece minimizează transferul de mișcare, ceea ce înseamnă că o persoană se poate ridica sau se poate mișca fără a-și deranja partenerul.

O saltea 160×200 este cea mai populară dimensiune pentru cupluri. Oferă suficient spațiu pentru ca ambii parteneri să doarmă confortabil fără să se simtă înghesuiți și este, de asemenea, o dimensiune bună pentru persoanele care dorm singure și care doresc un pic de spațiu suplimentar pentru a se întinde

Dacă sunteți în căutarea unei saltele care să vă ofere susținere, confort și un somn sănătos, o saltea cu arcuri împachetate individual poate fi alegerea perfectă.

Saltele cu arcuri împachetate individual


Saltele din spumă cu memorie

Dacă sunteți în căutarea unei saltele ortopedice care să vă ofere atât confort, cât și susținere, atunci spuma cu memorie este o opțiune excelentă. Acest tip de spumă se mulează pe corpul dumneavoastră, oferind suport pentru coloana vertebrală și ameliorând punctele de presiune.

Spuma cu memorie este o alegere excelentă pentru cei care dorm pe o parte, pe spate și pe burtă, deoarece oferă un suport distribuit uniform.

Iar dacă suferiți de dureri de spate, spuma cu memorie vă poate ajuta să vă ușurați o parte din disconfort. Atunci când cumpărați o saltea din spumă cu memorie, asigurați-vă că căutați una cu spumă de înaltă densitate, deoarece aceasta va oferi cele mai bune rezultate.

tipuri de saltele - Saltele din spuma cu memorie


Saltele cu gel

Un somn bun este esențial atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală, însă mulți oameni se străduiesc să se odihnească așa cum au nevoie.

Un factor cheie pentru un somn bun este găsirea saltelei potrivite.

Saltelele cu gel sunt un tip popular de saltele datorită caracteristicilor lor unice.

Saltelele cu gel au o structură cu celule deschise care ajută la amortizarea punctelor de presiune și la reglarea temperaturii. Acest lucru le face o alegere bună pentru cei care dorm pe o parte și pe spate, precum și pentru persoanele care au tendința de a se supraîncălzi pe timp de noapte.

Saltelele cu gel sunt adesea mai durabile decât alte tipuri de saltele, ceea ce le face o investiție înțeleaptă pentru oricine caută o soluție pe termen lung la problemele de somn.

saltele cu gel


Saltele din latex

De-a lungul anilor, saltelele din latex au câștigat popularitate pentru proprietățile lor hipoalergenice și pentru capacitatea lor de a preveni durerile de spate.

Latexul este un material natural care este rezistent la acarieni, mucegai și alți alergeni, ceea ce îl face o alegere ideală pentru persoanele care suferă de alergii.

Saltelele din latex sunt cunoscute pentru suportul și durabilitatea lor.

Acestea sunt adesea recomandate pentru persoanele care dorm pe o parte și pe spate, deoarece oferă o excelentă ușurare a presiunii și ajută la menținerea coloanei vertebrale aliniate corect.

Ca urmare, saltelele din latex pot fi o alegere excelentă pentru persoanele care caută o suprafață de dormit sănătoasă și confortabilă.

saltea din latex


Saltele din materiale naturale

O saltea naturală este o opțiune excelentă pentru persoanele care sunt în căutarea unei suprafețe de dormit respirabile, confortabile și sănătoase.

Materialele naturale, cum ar fi bumbacul și lâna, sunt ambele excelente la reglarea temperaturii, menținându-vă răcoros vara și cald iarna. Ele ajută la eliminarea umezelii, menținându-vă uscat și confortabil pe tot parcursul nopții.

Țesăturile naturale au proprietăți antibacteriene, ceea ce le face o alegere bună pentru persoanele care suferă de alergii.

Sunt foarte susținătoare, ceea ce le face o opțiune bună pentru cei care dorm pe o parte, pe spate și pe burtă.

Dacă sunteți în căutarea unei saltele care este bună pentru sănătatea dumneavoastră și care oferă o suprafață de dormit confortabilă, o saltea naturală este o alegere ideală.

Saltele din materiale naturale


Saltele hibrid

Îți place senzația de spumă cu memorie, dar nu suporți cât de fierbinte poate deveni noaptea?

Saltelele hibride pot fi soluția perfectă pentru tine.

Aceste saltele au un strat de spumă cu memorie, latex sau gel, care este combinat cu arcuri pentru a oferi ce e mai bun din mai multe modele.

Rezultatul este o saltea confortabilă, dar și respirabilă și mai rece decât o saltea tradițională din spumă cu memorie.

Dacă dormiți pe o parte sau pe față, sau dacă aveți tendința de a vă supraîncălzi noaptea, o saltea hibridă poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru un somn odihnitor.


Concluzie

Încercarea de a cumpăra o saltea nouă poate fi descurajantă.

Există atât de multe opțiuni pe piață și poate fi greu să știi de unde să începi. Cu toate acestea, deși este important să aveți o înțelegere cuprinzătoare a noțiunilor de bază ale saltelelor, este esențial să căutați sfaturi de specialitate.

Un profesionist vă poate ajuta să vă identificați nevoile individuale de confort și să vă facă recomandări bazate pe ceea ce contează cel mai mult pentru dumneavoastră.

Cu atât de multe opțiuni disponibile, este esențial să vă acordați timpul necesar pentru a găsi salteaua perfectă.

Lasă un comentariu